Widget Image
Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui bibendum auctor, nisi elit consequat gravi.
1-677-124-44227 info@your business.com 184 Main Collins Street West V. 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Lorem Ipsum proin gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem qui

A Kan Grubu’na Göre Beslenme

A Kan Grubu’na Göre Beslenme

A Kan Grubu; Çiftçiler; ilk vejetaryenler.
Genellikle bu kan grubunu taşıyan insanlar paylaşımcı, ılımlı, düzenli, kurallara-yasalara saygılı, detaycı, grup içinde yaşamaya uygun kişiler olarak tanınırlar. A grupları tarımsal beslenme ve tai chi, yoga, nefes hareketleri, şarkı söyleme benzeri rahatlama egzersizleriyle güçlenirler. Hassas sindirim sistemleri vardır. Otobur A Gruplarının toleranslı bağışıklık sistemleri vardır. K Gerilim karşısında dingin bir tavır ile mücadele ederler.


A grubu insanı hassas bağışıklık sistemi nedeniyle kalp hastalıkları, kanser ve karaciğer ve safra kesesi problemlerine karşı eğilimlidir. Romatizmal kalp hastalığı, mide kanseri, Tip II diyabet, obsesif/kompülsif bozukluklar, beyinde tromboz, yorgunluk, sarılık, safra taşları, kemik erimesi, kalın bağırsak kanseri, karın boşluğu hastalıkları, böbrek hastalıklarına diğer kan gruplarından daha yüksek risk taşırlar. Strese karşı çok duyarlıdırlar. Stres sağlıklarını dramatik olarak etkiler. Anksiyete’ye eğilimlidirler.


Metabolik olarak A grubu 0 grubunun tam tersidir. Hayvansal gıdalar 0 grubunun metabolizmasını hızlandırırken, A grubu insanı üzerinde farklı etkiler yapar. Birçok A grubu kendisi hayvansal protein tükettiklerinde, bitkisel protein tükettikleri zamana nazaran ne kadar hantal olduklarını, kendilerini güçsüz hissettiklerini ve vücutlarının su tuttuğunu hissetmiştir.


Düşük düzeyde mide asidine sahip olan A Kan Grubu süt ürünlerini de iyi sindiremezler. Süt ürünlerinin içerisinde doymuş yağların yüksek oranda olması kalbi tehlikeye attığı gibi şişmanlık ve şeker hastalığına da neden olabilir.


A grubu beslenmesinde sebzelere ağırlık verirken, bunu deniz ürünleri, dümşük glisemik sebzeler, soya ürünleri, kuruyemişler, meyveler ve baklagil dengesini ile yapmalıdır.